Wasvoorschrift

Kleding 

Ik was de stoffen niet voordat ik de kleding in elkaar zet. Dit doe ik omdat de naden mooier samenvallen na het wassen. Dit betekent dat de items nog iets (0,3%) kunnen krimpen tijdens het wassen. Ik heb hier al rekening mee gehouden tijdens het knippen. Je hoeft dus geen grotere maat te bestellen.

De kleertjes kun je het beste wassen op 30 graden en binnenstebuiten gekeerd. Wanneer je de kleertjes heter wast zal de stof sneller gaan slijten en gaan pillen (bolletjes vormen). Ze mogen niet in de droger, dan krimpen ze en vervaagt de print. Ook wordt de stof dan steeds dunner en slijten ze harder.

Je kunt de kleertjes strijken of strak opvouwen. 

Bijtring

De oortjes die om de bijtring zitten geknoopt kunnen gemakkelijk los gemaakt worden en daarna gewassen op 30 graden. Niet in de droger.

Swaddles

Deze kunnen worden gewassen op 30 graden. Liever niet in de droger omdat de print dan sneller vervaagt. Je kunt ze ook beter niet strijken. Ongestreken nemen ze namelijk veel meer vocht op.

Drukknopen

Bij het openen van drukknopen moet er goed opgelet worden dat er niet aan de stof wordt getrokken maar aan de drukknoop zelf. Dit voorkomt het scheuren van de stof.

Winkelwagen
Scroll naar boven